Vermicelli salát
Tento osvěžující salát je skvělý jako lehký oběd do krabičky, ale stejně dobře si ho vychutnáte i doma jako hlavní jídlo nebo přílohu. Arašídovou omáčku navíc můžete využít i jako základ nebo dip k dalším pokrmům.
Ingredience
Na salát:
1 balení Clearspring Bio Vermicelli nudlí
1 malá salátová okurka
½ hlávky zelí pak choi
1 mrkev
½ hlávky červeného zelí
černý sezam na posypání
Na zálivku:
1 lžička jablečného octa
3 lžíce křupavého arašídového másla
1 lžička bílého misa
1 lžíce javorového sirupu
šťáva z 1 čerstvé limetky
1–2 lžíce vody
Nejprve uvaříme nudle podle návodu na obalu – stačí je krátce povařit nebo namočit do horké vody. Poté je propláchneme pod tekoucí studenou vodou a necháme okapat v sítu. Mezitím si připravíme zeleninu – salátovou okurku, pak choi, mrkev i červené zelí nakrájíme na tenké proužky.
V misce smícháme jablečný ocet, křupavé arašídové máslo, bílé miso a javorový sirup. Přidáme šťávu z limetky a podle potřeby 1–2 lžíce vody, aby omáčka získala požadovanou konzistenci. Vše důkladně promícháme, dokud není směs hladká a krémová.
Všechny ingredience – nudle, nakrájenou zeleninu a zálivku – promícháme ve velké míse, aby se chutě rovnoměrně propojily. Hotový salát servírujeme posypaný černým sezamem.