Tradiční japonské omáčky
Chuť každé omáčky Clearspring je osobitá a lahodná díky tradiční a autentické výrobě přímo v Japonsku. Vyrábějí je ti nejlepší řemeslníci podle rodinných receptur. Vy si tak můžete vychutnat ty nejlahodnější a nejkomplexnější chutě umami.
V naší nabídce najdete:
Yaemon tamari sójová omáčka extra silná
Bio sójová omáčka tamari od společnosti Clearspring je jednou z mála sójových omáček bez obsahu pšenice a lepku, které se v Japonsku vyrábějí na základě tradiční 500 let staré receptury. Bio ingredience a pomalé, 2 roky trvající zrání v cedrovém dřevě dávají této oceňované omáčce jedinečně bohatou a koncentrovanou chuť.
Při výrobě bio sójové omáčky tamari od společnosti Clearspring se používá nepatrné množství mouky z praženého ječmene. Přesto můžeme na základě provedeného testování na lepek potvrdit, že dlouhé procesy fermentace a zrání naší bio sójové omáčky tamari vylučují proteiny lepku přítomné v ječmeni. Na základě těchto výsledků se uskupení Celiac Society rozhodlo začlenit bio sójovou omáčku tamari od společnosti Clearspring do svého seznamu bezlepkových potravin.
Mezi touto oceněnou sójovou omáčkou a většinou výrobků na trhu je obrovský rozdíl. Jedná se o nejkvalitnější dostupnou omáčku vyráběnou malovýrobcem podle tradiční receptury. Vyrábí se z celých sójových bobů v bio (nikoli sójových prášků) a pražené celozrnné pšenice, které přirozeně a pomalu kvasí v sudech z cedrového dřeva.
Pro zvýraznění chuti dalších potravin stačí pár kapek tohoto pikantního koření s výraznou chutí. Přidejte pár minut před koncem vaření, abyste zachovali jeho typickou chuť.
Teriyaki omáčka je ideální k podlití a glazování a k dodání lahodně sladké a zároveň pikantní chuti smaženým pokrmům, pečeným pokrmům, grilovaným pokrmům a marinádám. Připravuje se podle tradiční japonské receptury s použitím sójové omáčky Tamari a dalších vysoce kvalitních surovin - bez přidaného rafinovaného cukru.
Tsuyu - Instantní veganský nudlový vývar
Aromatický a univerzální veganský vývar je vyroben z koncentrovaného vývaru z hub šiitake a kvalitní sójové omáčky. Vyznačuje se hlubokou a lahodnou pikantní chuť s nádechem sladkosti. Kromě přípravy vývaru ho můžete použít jako základ pro dip nebo marinádu.
Na 1 díl omáčky je potřeba přidat 4 díly vody.