Space Donuts
Space Donuts neboli vesmírné donuty. Luxusní pochoutka ze vzdálených galaxií v Rawito podání. Obsahuje prvotřídní bio ingredience, zpracované moderní technologií do křehké cukrovinky.
Zavřete oči a koncentrovaná chuť jednoho donutu vystřelí vaše smysly do nových světů.
Donut vzniká tzv. lyofilizací – tedy sušením při nízkém tlaku a teplotě -50oC po dobu 28 hodin za pomocí energie z obnovitelných zdrojů.
Tuto technologii využívají především kosmonauti a expediční cestovatelé. Uchovává totiž potravině křehkost, čerstvou chuť a především vitamíny. Takto zpracovaná pochoutka je navíc lehká a vydrží čerstvá několik měsíců. Nemusíte být kosmonauti ani Kolumbové, abyste si dopřáli výjimečné Space Donuts. My všichni jsme dobrodruhy na svých životních cestách. My všichni potřebujeme občas posunout k novým možnostem!
Lyofilizace - sušení mrazem je speciální technologie sušení potravin. Nejdřív se ovoce nebo potravina prudce/šokově zamrazí, čímž dojde k proměně vody v ovoci na drobné krystalky ledu. Poté se umístí do vakuových komor, kde se při nízkém tlaku a teplotě (cca -20°C až -50°C ) led mění přímo na vodní páru a odpaří. Díky tomu si buňky ovoce zachovají svoji původní strukturu a aroma, a co je důležitější - takto sušené ovoce si zachovává téměř všechny zdraví prospěšné vitamíny a minerály (které se při běžném způsobu sušení z velké části vytratí). Lyofilizované ovoce je tedy chutnější, voňavější a zdravější než běžně sušené ovoce a hlavně si uchová všechny cenné živiny. V průběhu procesu sušení teplota nepřesahuje hodnotu 42 °C, je možné lyofilizované potraviny využít v raw stravě.