Mořské řasy Dulse z Atlantiku, bio – Clearspring, 25g
Fialovo-červená mořská řasa Dulse je jedna z nejoblíbenějších mořských řas z Atlantiku.
POPIS
Je měkká a díky výrazné a lahodné umami chuti se přidává do nepřeberného množství jídel, včetně salátů a polévek. Pokud chcete Dulse použít jako koření, je vhodné ji předem nasucho opražit na pánvi, protože se tak zvýrazní její chuť.
Příprava: Vyžaduje předem namočit nebo povařit. Pokud ji chcete použít jako koření, roztlučte řasu v hmoždíři nebo ji umelte. Nasucho opražená se hodí jako předkrm. Po 5 minutách máčení ve vodě se hmotnost řasy pět krát zvětší. Povařte 15 minut ve vodě a potom můžete řasu použít podle libosti na ozdobu různých pokrmů z ryb nebo masa nebo jako přísadu do polévek, smažených pokrmů, slaných koláčů, do těstovin a rýže.
Upozornění: Mořské řasy mají vysoký obsah jódu. Pokud jste citliví na jód, poraďte se o konzumaci mořské řasy předem se svým lékařem.
Vlastnosti
-
bez tuku
- bohatý zdroj vlákniny
-
vysoký obsah jódu
-
bohatý zdroj bílkovin
-
bohatý zdroj vitamínu B12
-
bez nasycených tuků
-
bez cukru
-
bohatý zdroj železa a hořčíku
Složení: sušené mořské řasy dulse (Palmaria palmata)*.
* = z kontrolovaného ekologického zemědělství (bio)
Tento výrobek může obsahovat stopy ryb, měkkýšů nebo korýšů.
Skladování: Skladujte v utěsněném obalu na suchém a temném místě.
Výživové údaje na 100 G:
Energetická hodnota | 206 kJ / 50 kcal |
Tuky (z toho nasycené mastné kyseliny) | 0,5 g (<0,1 g) |
Sacharidy (z toho cukry) | 2,4 g (0,3 g) |
Vláknina | 8,6 g |
Bílkoviny | 4,6 g |
Sůl | 0,5 g |
Železo | 7,3 mg |
Hořčík | 222 mg |
Jód | 1,748 mg |
Hmotnost balení: 25 g
Země výroby: Španělsko / Francie
Doplňkové parametry
Kategorie: | Mořské řasy |
---|---|
Karton: | 8 ks |
Hmotnost: | 25 g |
Bio: | Ano |
Vegan: | Ano |
Raw: | Ne |
Bez lepku: | Ano |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.