Mléko jako jed?
Je mléko opravdu nepostradatelnou základní potravinou dodávající tolik potřebný vápník a bílkoviny nebo je to pouze zakořeněná nepravda?
Podle posledních vědeckých výzkumů se ukazuje, že je pravdivé druhé tvrzení.
Dříve byla konzumace mléka pokládána za prevenci řídnutí kostí a doporučovalo se ho hojně zařadit do jídelníčku. Ovšem nedávné vědecké výzkumy ukázaly pravý opak, ba dokonce i něco víc.
Člověk je jediným tvorem na Zemi, který po odstavení dále pokračuje v konzumaci mléka a co hůř, mléka savce úplně odlišného živočišného druhu.
Žádné zvíře toto nedělá, je to pouze výsada člověka, a jak se ukazuje, platí za to vysokou daň. Po ukončení kojení lidem mizí schopnost rozkládat mléčné bílkovin.
Tělo už mléko nepotřebuje a tak to považuje za zbytečné. Po konzumaci mléka nedochází k dokonalému strávení a nerozložené bílkoviny se v těle začnou chovat jako cizí tělesa a způsobují mnoho problémů.
V zemích s nejvyšší konzumací mléka je také nejvyšší počet případů osteoporózy, diabetu, srdečních chorob, artritických onemocnění a rakoviny. Naopak v zemích, kde je konzumace mléčných výrobků téměř na minimu, je výskyt těchto nemocí výrazně nižší. Závěry vědeckých studií ukazují, že mléko místo toho, aby s nemocemi bojovalo, je vyvolává.
Některé choroby způsobené konzumací mléka a mléčných výrobků:
- Cukrovka - Kardiovaskulární choroby
- Juvenilní diabetes
- Záněty
- Vysoký cholesterol
- Roztroušená skleróza
- Artritida - Zahlenění
- Ledvinové kameny
- Alergie