Miso sladké bílé, bio – Clearspring, 250g
Miso je tradiční kvašená japonská základní potravina a koření, která se po mnoho let těší oblibě pro svou bohatou chuť a koncentrovanou výživovou hodnotu.
POPIS
Vyrábí se z celých sójových bobů a jedinečné fermentační kultury koji, která při teplotě okolního prostředí přirozeně zraje několik měsíců v sudech z cedrového dřeva. Toto pomalé kvašení dodá bohaté a komplexní příchutě a hojnost umami (označovaná také jako pátá chuť po sladké, kyselé, hořké a slané).
Sladké bílé miso od společnosti Clearspring zraje krátce v Kjótu a vyznačuje se nádhernou krémovou bohatostí a jemně slanou sladkostí, a tradičně se vyrábí po malých dávkách, aby si udrželo svou zvláštní kvalitu. Jeho světlá barva může v průběhu času ztmavnout v důsledku přirozenému zrání, ale na jeho chutí to nic nemění.
Sladké bílé miso bylo v minulosti určeno bohatým a císařské rodině, protože se při jeho výrobě používá velké množství rýže koji, která byla v té době velmi drahá. Nyní je však rýže levnější, a tak si sladké bílé miso může užít každý a kdykoliv.
Vlastnosti
-
100% bio složení
-
K okamžité konzumaci
-
Nízký obsah tuku
-
Univerzální využití
Použití:
Zkuste použít trochu do bramborové kaše místo mléka, nebo místo smetany do krémové polévky. Je také ideální jako přísada do dipů, salátových dresinků a dalšího občerstvení na oslavách.
Složení: kultivovaná rýže* 45%, sójové boby* 25%, voda, mořská sůl.
* = z kontrolovaného ekologického zemědělství (bio)
Výživové údaje na 100 G:
Energetická hodnota | 818 kJ / 194 kcal |
Tuky (z toho nasycené mastné kyseliny) | 4,2 g (0,7 g) |
Sacharidy (z toho cukry) | 29 g (26 g) |
Bílkoviny | 9,1 g |
Sůl | 4,9 g |
Hmotnost balení: 250 g
Země původu: Japonsko
Doplňkové parametry
Kategorie: | Koření, ochucovadla a přísady |
---|---|
Karton: | 6 ks |
Hmotnost: | 250 g |
Bio: | Ano |
Vegan: | Ano |
Raw: | Ne |
Bez lepku: | Ne |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat příspěvky. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.